Lava cake – Istorie

Moelleux au chocolat sau Lava cake asa cum este cunoascuta, este regina prajiturilor in ultimii ani. Minunea de ciocolata este o combinatie de prajitura si ciocolata fluida care se revarsa ca o lava din interior.  Pentru cofetari si patiseri, lava cake este o etapa importanta in cariera si uneori ea poate fi considerata o semnatura datorita multiplelor feluri in care poate fi facuta.

Istoria prajiturii este foarte interesanta, existand doua moduri de baza in care aceasta poate fi facuta, fiecare cu povestea ei. Lava Cake a fost inventata pentru prima data in 1981 de Chef-ul francez Michel Bras care a fost inspirit sa creeze prajitura intr-o zi friguroasa de iarna. Dupa o zi petrecuta la ski, chef-ul impreuna cu ceilalti participanti s-au intors acasa si pentru a se incalzi, Michel Bras s-a oferit sa faca un desert rapid. A introdus o bila de ganache congelat intr-un aluat si l-a bagat la cuptor. Aceasta metoda de preparare este considerate cea traditionala. Asa a obtinut celebra prajitura Lava Cake care i-a impresionat pe toti prietenii sai.

Legenda celeilalte metode de preparare spune ca marele Chef Jean Georges Vongerichten a inventat prajitura dintr-o greseala, in cadrul unui eveniment de aproximativ 300 de persoane. Din cauza lipsei de timp, a fost nevoit sa grabeasca timpul de coacere al desertului. Planuise sa faca o simpla prajitura de ciocolata inspirata din una dintre retetele mamei lui, insa rezultatul a fost altul, deoarece in interiorul prajiturii ciocolata a ramas fluida. Dupa servirea desertului, Jean Georges Vongerichten a iesit din bucatarie pentru a-si cere scuze in fata invitatilor pentru preparat, insa spre uimirea lui a fost primit cu aplauze. De atunci s-a nascut inca o modalitate de preparare a acestui desert de poveste.

De prima data de cand a fost create si pana acum, Lava Cake a cucerit milioane de iubitori de dulce. Savoarea ciocolatei care se revarsa din prajitura, alaturi de o inghetata iti va rasfata papilele gustative si iti va oferi o stare de bine.

Te asteptam la Castelul Printul Vanator sa te bucuri de Lava Cake facuta cu multa dragoste si dupa reteta originala.