Top 5 locuri de vizitat in apropiere de Cluj

Daca planuiesti o calatorie in Transilvania ai ocazia sa stai la castel. In Turda poti avea parte un sejur cu adevarat exceptional daca doresti sa iti petreci noptile la Castelul Printul Vanator. Amenajarea camerelor si meniul diversificat iti vor face vacanta cu adevarat placuta.
  1. Salina Turda
Salina Turda a fost deschisa pentru turism prima data in anul 1992. Aceasta a fost renovata si si-a redeschis usile in anul 2008 dupa o investitie de aproximativ 6,000,000 €. Cantitate de sare din salina ar putea aproviziona toata planeta timp de 60 de ani. Salina se afla la o adancime de 120 de metri si aproximativ 700,000 de vizitatori ii trec portile in fiecare an.
  1. Stufarisul de la Sic
Stufarisul de la Sic este o rezervatie naturala, situata intre doua dealuri, avand o suprafata de 200 de hectare. Daca vrei sa te intorci din vacanta cu poza spectaculoase, aceasta locatie nu trebuie ratata.
  1. Lacul Tarnita
Este un lac de acumulare situat la 30 de km de orasul Cluj-Napoca, in apropiere de comunele Marisel, Rasca si Gilau. Atat locuitorii din municipiul Cluj cat si turistii apreciza foarte mult acest lac deoarece aici pot inota, pescui sau se pot bucura de plimbari cu caiacul, placi de surf electrice, plimbari cu barca.
Puteti parcurge si un mic traseu turistic prin minunata padure de care se intinde pe langa Lacul Tarnita. Traseul turistic Piatra lui Lucaci dureaza 3 - 4 ore, iar privelisetea de la finanul traseului este una de poveste.
  1. Parcul de agrement Moara de Vant
Parcul se afla la aproximativ 40 de minute de mers cu masina de Cluj. Este un tip de gradina zoologica unde poti hrani si mangaia animalele.
  1. Castelul Banffy
Castelul se afla in comuna Bontida, judetul Cluj si a fost constriut de catre familia Banffy. In anul 1387 familia Banffy a intrat in posesia demmeniului de la Bontida, cladirea fiind atestata documentar in anul 1640.
Castelul Banffy beneficiaza de o gradina imensa in care poti sa te bucuri de linsite.
Toate aceste locatii le poti vizita in apropierea orasului Cluj. Te asteptam la Castelul Printul Vanator cu camere de cazare pregatite sa iti faca sejurul minunat.