Beneficiile consumului carnii de vanat

Carnea de vanat reprezinta o delicatesa in cultura culinara romaneasca, fiind consumata din cele mai vechi vremuri. O masa cu carne de vanat reprezinta un adevarat ospat deoarece aceasta este preparata pentru un timp mai indelungat, este mai consistenta si are o savoare aparte.

Carnea de vanat iti ofera un aport de proteine, fibre si grasimi mai bune pentru corp in comparatie cu carnea din comert. Pe langa asta, carnea de vanat este mult mai sanatoasa deoarece animalele consuma doar hrana sanatoasa, gasita in natura.

De aceea, noi dorim sa va prezentam care sunt beneficiile consumului carnii de vanat asupra organismului tau:
  • Reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale: potasiu, fier zinc, calciu, magneziu, vitamina B1, B2, B6 si E
  • Are un continut scazut de grasime datorita mediului natural extins ce le ofera libertate de miscare
  • Are un aport ridicat de proteine datorita surselor naturale de hrana
Pe langa beneficiile pe care acesta le are asupra organismului, putem afirma cu siguranta ca savoarea si gustul carnii de vanat este inconfundabil. Lucru care se datoreaza marinarii indelungate, procesului de fragezire si a condimentelor aromate cu care este presarata carnea.

La noi in restaurant vanatoresc din Turda veti gasi mai multe tipuri de preparate din carne de:
  • Urs (salam)
  • Cerb (carnati, salam, snitel, friptura)
  • Iepure (friptura)
  • Mistret (carnati, chiftelute, salam, friptura)
  • Prepelita (friptura)
Toate acestea alcatuiesc un ospat pe cinste la Castel, unde te asteptam cu drag sa degusti aceste delicatese intr-un cadru inedit si o atmosfera de legenda.