Carnea rosie - Beneficii

Carnea este un aliment considerat sursa de energie deoarece contine un continut ridicat de minerale si proteine. In urma unor studii, specialistii recomanda in special consumul de carne rosie care, spun ei, contine vitaminele D si B si protejeaza inima.
Ti-am pregatit un articol cu beneficiile acestui tip de carne:
  1. Sursa de Vitamina D si B
Carnea rosie este bogata in vitaminele D si B care ajuta la buna functionare a organismului nostru. Vitamina D este esentiala pentru persoanele care nu se expun la soare deoarece ajuta la tratarea rahitismului, o boala osoasa provocata tocmai de deficitul de vitamina D. Carnea rosie contine un metabolit de vitamina D numit 25 – hidroxicolecalciferol care este foarte usor asimilat in comparatie cu alte forme dietetice ale acesteia.
Deficitul de vitamina B12 joaca un rol important in procesul de imbatranire, aparitia cancerului, a bolilor cardiovasculare, a bolilor mintale si a infertilitatii. Carnea rosie este considerata o sursa bogata in vitamina B12, dar si alte niveluri semnificative ale acestei vitamine, precum tiamina, riboflavina, acidul pantotenic, acidul folic, niacina şi vitamina B6.
  1. Protejeaza inima
Cercetatorul Michael Roussell, Ph.D. a facut un studiu in 2012 pentru American Journal of Clinical Nutrition, pe 36 de persoane cu un nivel ridicat de colesterol care au urmat o dieta bazata pe 150 de grame de carne de vita macra cu legume si cereale integrale pe zi, a demonstrat ca datorita carnii rosii nivelul colesterolului a scazut cu 10%.
  1. In caz de anemie
Carnea rosie este esentiala in caz de anemie. Deoarece este una din cele mai bune surse de fier. Fierul din carnea rosie este absorbit usor de organism si mai mult decat atat, impreuna cu zincul din compozitia carnii ajuta la intarirea sistemului imunitar si preverirea infectiilor din organism.

Prin urmare, carnea rosie este un aliment hranitor, o sursa importanta de proteine si minerale. Insa medicii ne sfatuiesc sa consumam acest aliment in mod limitat, o data sau maxim de doua ori pe saptmanana si foarte bine preparat.

Oferta servicii hotel Turda Castelul Printul Vanator cuprinde si restaurantul nostru ce va ofera preparate din carne rosie dupa retete autentice romanesti. Te invitam sa descoperi meniul restaurantului si sa alegi preparatul preferat!