Drumetie prin defileul Cheile Turzii

Daca iubesti natura si adrenalina, atunci nu ai cum sa ratezi o drumetie prin defileul Chile Turzii. Peisajul carstic si salbatic este unul dintre cele mai spectaculoase privelisti din Transilvania. Poteca turistica este amenajata pentru a fi strabatuta cu usurinta de turisti. Asadar, daca iti doresti sa descoperi Cheile, exista patru punti peste raul Hasdate numite:
  • Puntea Pesterilor
  • Mijlocul Cheilor
  • Vizuina Spalata
  • Portita Cheilor
Potecile inguste, aerul curat si podurile din lemn vechi iti ofera un strop de adrenalina si bucuria drumetiei de pe munte.  Drumul trebuie strabatut cu multa atentie deoarece fasiile de pamant sunt inguste si la inaltime. La cateva cotituri de stanca vizibilitatea este redusa, asadar nu poti vedea persoanele care vin din fata. Este important de stiut ca pe poteci este dificil sa depasesti alte personae, iar noi iti recomandam sa nu te grabesti si sa cauti zone cu destul spatiu de trecere.

Stanca este alunecoasa, iar privelistea de sus iti taie respiratia. Te incurajam sa strabati intregul traseu si sa nu te opresti pana la final. De asemenea, nu rataocazia de a imortaliza peisajul si zambetul turistilor fascinati de frumusetea Transilvaniei.
Crestele ascutite care parca ating cerul, stancile abrupte si sunetul raului Hasdate te vor insoti pe parcursul drumetiei. Si dupa o zi petrecuta in natura, te asteptam la Castelul Printul Vanator pentru a te bucura de preparate traditionale si din vanat, dar si de un vin vechi pastrat pentru oaspeti de seama.

Complexul nostru hotelier va ofera cazare in Turda si iti pune la dispozitie camera single sau matrimoniale si apartamente de lux unde poti innopta. Atmosfera si design-ul camerelor vor complete experienta inedita avuta pe Chei. In cadrul restaurantului vei putea admira trofeele celor mai curajosi vanatori si chiar bustul domnitorului Vlad Tepes.

Te asteptam cu mare drag la Castelul Printul Vanator!